Hvor viktig er nettsider, universell utforming og UX for din virksomhet?

Gode digitale løsninger på nettsiden er avgjørende for å lykkes med synlighet og brukervennlighet i 2022. Men hva innebærer egentlig det?
Vi byr på en formiddag fylt med innsikt, foredrag, gode samtaler og litt å bite i.

Webutvikling

De siste årene har bevist at digitale kanaler ikke bare et forretningskritiske, men også enkelt forsterker forholdet til både kunder og ansatte. Brukervennlige digitale løsninger står nest øverst på et selskaps budsjett, tett etterfulgt av lønnsbudsjettet. At vi konsulenter fortsatt må stå å snakke om potensiale i digitale løsninger sier sitt til at dette potensiale fortsatt er så tydelig til stede. Enten du ønsker flere kunder, selge mer, forenkle kundeservice, tiltrekke deg nye ansatte eller øke trafikken er både universell utforming, publiseringsløsninger og brukervennlighet noe som bør stå høyt på agendaen. 

UX

God UX betyr at du gjør det enklere for folk å bruke nettsiden din. I dag er folk flest vant til å kunne ordne det meste selv over nett, og de forventer også en umiddelbar respons. Dersom brukeren ikke finner det han eller hun leter etter, vil kanskje denne brukeren ende med at de lukker hele nettsiden. Espen Linna, leder for teknologi og brukeropplevelse i Metro Branding vil snakke mer om hvordan UX tar sikte på å gi positive opplevelser som holder brukerne på nettsiden lojale mot ditt produkt eller merkevare. 

Universell utforming

I Seeds er vi opptatte av Universell Utforming når vi leverer løsninger til våre kunder. Dette er også en av våre første prioriteringer når vi bygger en nettside. Saja Andersson, avdelingsleder hos Useit, skal fortelle mer om hvor viktig universell utforming er og hvordan dette bidrar til å ivareta hele befolkningens variasjon i funksjonsevne, inkludert behovene til personer med nedsatt funksjonsevne når de skal ta i bruk en nettside eller en digital tjeneste.

CMS/Publiseringsløsning

Morten Øien Eriksen fra Enonic vil snakke om hvordan riktig CMS kan få bedrifter til å raskt bygge en digital opplevelse og oppdatere sine nettsider og blogger med relevant informasjon for sine kunder. Mange selskaper har funnet ut at utdaterte CMS-er ikke kan håndtere kravene fra moderne teknologier som omnikanal markedsføring VR, AI og annet. 

Norsk Toppfotball, som organiserer fotballklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen, ønsket en splitter ny medieplattform der klubbene kunne utvikle sine egne nettsteder. I praksis betød det over 40 unike nettsteder for 2,3 millioner forventningsfulle fans. For Seeds betød det den største og mest kompliserte installasjonen vi noen gang har gjort. Thomas Torjusen, medie- og IT-sjef i Norsk Toppfotball vil fortelle mer om denne plattformen og hvordan fotballklubbene fikk god kontroll over egne nettsider. 

Det praktiske 

Vi byr på tre timer med faglig påfyll, nettverksbygging og enkel servering i våre lokaler i Barcode. Oppmøte og registrering fra kl. 08.30, foredragene begynner kl.09.00 og varer til ca. kl.12.00. 

Arrangementet er gratis, men hvis du er påmeldt og ikke kan delta setter vi pris på om du sier ifra til oss på e-post [email protected].

Velkommen!