Seeds er ny teknisk leverandør for Olympiatoppens treningsdagbok

Norske toppidrettsutøvere får ny treningsdagbok. Olympiatoppen har valgt Seeds Consutling og Netlife Design til å lage dagboken som skal hjelpe utøverne å løfte prestasjonene.

Vi skal lage en treningsdagbok i verdensklasse, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk, som er fagsjef for prestasjon i Olympiatoppen.

Netlife Design og Seeds er erfarne samarbeidspartnere som leverandører til norsk idrett. I april 2016 fikk de oppdraget med å utforme neste generasjons medieplattform for klubben i Norsk Toppfotball.

Dette er et prosjekt som stiller skyhøye krav til teknisk implementering. Vi får utfordret oss selv, samtidig som vi får ta i bruk den nyeste teknologien på markedet, sier forretningsutvikler i Seeds Steinar Magnussen.

Målet med treningsdagboken er å lage et effektivt verktøy for systematisert planlegging, dokumentering og evaluering. Dagboken skal fungere på alle relevante plattformer som brukerne bruker, inkludert mobil.

Treningsdagboka skal være tilpasset den enkelte idrett og skiller seg fra andre kommersielle treningsdagbøker. Video og bilder skal kunne bli knyttet til treningsøkter. Sammenheng mellom utført og planlagt trening skal være lett å se.

Integrasjoner med andre datasystemer står høyt på listen.

– Vi vil styrke kommunikasjonen mellom utøvere, trenere og fagpersoner.  Og skal beholde tommelfingerregelen om at det skal være raskt og enkelt å registrere trening.

Alle vil for eksempel kunne studere og kommentere en treningsøkt på noen få øyeblikk.

Treningsdagboken får funksjonalitet for å planlegge opp mot mål som grunnlag for blant annet treningsbelastning og gjøre det mulig å sammenligne planer med faktiske resultater, sier Lybekk.

Olympiatoppen er en avdeling i Idrettsforbundet (NIF) som har øverste idrettspolitisk ansvar for all idrett i Norge. Olympiatoppen skal utvikle norsk toppidrett, ha helhetlig ansvar for resultatene i norsk toppidrett og gjennomføringsansvar for Norges deltakelse i olympiske og paralympiske leker.