Folkeuniversitetet, oppsummert

Dagens www.fu.no er resultatet av en lang og innholdsrik prosess, etterfulgt av et enormt opprydningsarbeidet. Selve prosessen handlet i stor grad  om å identifisere de viktigste brukeroppgavene og forankre de viktigste målene til Folkeuniversitetet. Ved å prioritere målene, og knytte disse til brukeroppgavene, fant vi sammen gode løsninger som lot seg forankre gjennom hele organisasjonen.

Resultatet så langt:

  • Et oppgavefokusert og prioritert nettsted med fokus på produkter
  • Et vesentlig forbedret verktøy for administrasjon og redaksjonelle oppgaver
  • Enklere vedlikehold
  • Sikker og stabil drift, med raskere og nyere løsninger
  • En langt enklere administrasjon av faktura og betaling, Klarna er integrert betalingsløsning

Nettsidene til Folkeuniversitetet fremstår i dag som moderne, oppgavefokuserte og prioriterte. Her finner man rask frem til ønsket kurs eller studie, påmelding og betaling forløper uten unødvendig friksjon.

Quote

Seeds har vært utrolig flinke. Det har vært et godt samarbeid under hele prosjektet. Vi har nok ikke vært den enkleste kunden, men de har alltid vært veldig fleksible og løsningsorienterte hele veien.

— Christine Dramstad, markedsrådgiver i Folkeuniversitetet

Bakgrunn og formål

Løsningene til Folkeuniversitetet bar preg av at de ikke hadde blitt oppdatert på en lang tid, faktisk benyttet de mer eller mindre samme løsning som da sidene ble lansert i 2009. I løpet av alle disse årene ble det bygget videre på en struktur som ikke innehold fleksibilitet nok til å håndtere dagens behov og krav. Her måtte det ryddes!

Ettersom nettsidene deres ikke var mobiltilpasset, opplevde de lave besøkstall og lav konverteringsrate fra mobilbrukere. I tillegg inneholdt nettstedet hele 280 000 enkeltsider, noe som gjorde innholdsadministrasjon til en tidskrevende og kompleks prosess.

For å kunne være i forkant av den teknologiske utviklingen ønsket de å oppgradere nettsidene, med mål om økt konvertering og tilgjengelighet på alle plattformer. Vi tok med oss våre venner i Netlife Research og gikk løs på oppgaven. 

De gamle nettsidene til Folkeuniversitetet bra preg av at alle skulle vises frem, liten grad av prioritering og fokus. På tross av at løsningen hadde fungert godt en stund var det på tide å gjøre noen endringer.

Tekniske løsninger

Søksfunksjonalitet for kurs var en viktig faktor som lå til grunn for vurderingen av riktig plattform. Løsningen krevde en ekstremt avansert søkefunksjon, samtidig som det var høye krav til løsningens integrasjoner.

Vi valgte å bruke eZ Publish i denne løsningen fordi kravene til integrasjoner var mange og løsningen krevde en ekstremt avansert søkefunksjon. eZ Publish har et rammeverk som er lett integrerbart og med SolR som søkemotor, hadde vi det vi trengte for å løse oppgavene på en god måte.

Det ble i tillegg utviklet en egen tilleggsmodul for betaling av kurs. Dagens løsning tilbyr bruk at Klarna Checkout. Både studier og kurs kan betales med Klarna. For Folkeuniversitetet betyr dette enklere og sikrere betaling, forenklet faktura administrasjon og økt konvertering. 

Quote

Plattformen er enkel å bruke og man trenger ikke besitte en masse teknisk kunnskap for å gjøre redaksjonelle publiseringer.

— Christine Dramstad, markedsrådgiver i Folkeuniversitetet

Oppdatert grafisk profil

Som en del av prosjektet ble det tatt tak i den grafiske profilen til Folkeuniversitet. Profilen er oppdatert med utgangspunkt i behovet for tilpasning til digitale flater. Derav de visuelle virkemidlene typografi, fargepalett, logo og navntrekk.

Igjennom den nye profilen skal Folkeuniversitetet fremstå helhetlig som én organisasjon. Profilen skal og tydeliggjøre og forenkle bredden av kurs folkeuniversitetet tilbyr.

Det ble også laget maler for årsrapporter og for kurs- og studiebrosyrer.  

Mer informasjon

Vil du vite mer om dette prosjektet eller lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg eller din bedrift.

Da er du selvsagt hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Steinar Magnussen

Forretningsutvikler
+4795731083

Eirik Mikalsen

Daglig leder
+4791714141