01 Bakgrunn & analyse

Athentech har jobbet med løsninger for bildekorreksjon i over tolv år, men Lucid (tidligere Perfectly Clear) som er en løsning for mobile plattformer har aldri fått fotfeste. Foto og video er et av segmentene i App Store hvor det er størst konkurranse, og til tross for solid teknologi i bunn, har Lucid i stor grad blitt oversett av potensielle kunder. Nettopp dette ønsket vi i Seeds å gjøre noe med.

Vi kartla de forskjellige utfordringene som fantes i Lucid, før vi lot et testpanel forsøke løse oppgaver med appen. Inkonsekvent navigasjon og et kaotisk grensesnitt skapte de største utfordringene.  

Den eksisterende kodebasen bar preg av å ha vært jobbet på av mange forskjellige utviklere, på forskjellige tidspunkt. Vi moderniserte oppsettet, håndteringen av tredjepartsbiblioteker og kodebasen. Nå vil både Athentechs egne utviklere, samt fremtidige partnere kunne raskt og enkelt sette seg inn i og oppdatere løsningen.

Lite intuitivt, vanskelig å forstå og dårlig konvertering

Lucid kodebase

Lucid kodebase

02 Brukeropplevelse

I dagens løsning kan all funksjonalitet benyttes på samme skjerm. For å oppnå dette uten å gi brukeren for mange alternativer å ta stilling til, introduserer vi de forskjellige verktøyene gradvis og basert på kontekst. 

Undersøkelser viser at Gestures øker brukerengasjement, og i Lucid har vi gått vekk fra sliders og knapper, til fordel for redigering ved hjelp av Gestures. Dette gjør appen både morsommere og enklere å bruke, spesielt om man er utendørs eller på farta. 

I Lucid har bruker vi UI-animasjoner svært bevisst for å dra fokus til viktige elementer, eller understreke sammenhengen mellom menyer og funksjonalitet. Appen er lokalisert og støtter en lang liste språk. 

Et område vi setter i fokus når vi jobber med mobil er å følge retningslinjene for brukerinteraksjon på den gjeldende plattformen. Apple har detaljerte, gjennomtenkte og hyppig oppdaterte retningslinjer for sin plattform. Ved å følge disse vil nye brukere enkelt kunne sette seg inn i, og ta i bruk løsningene vi lager. 

Lucid i bruk

Wireframes og tidlige skisser i sammenheng med prototyping

Wireframes og tidlige skisser i sammenheng med prototyping

Lucid i bruk

Bilderedigering i Lucid

03 Løsning

Vi overhalte kodebasen og introduserte en rekke forbedringer i tråd med moderne app-utvikling og best practices. Resultatet er en mer lettlest kode, enkel oppdatering av tredjeparts rammeverk og en lav terskel for nye utviklere som skal sette seg inn i prosjektet. Vi la til støtte for flere skjermer og sørget for pikselperfeksjon.

Hva vi gjorde

  • Nytt design
  • All redigering i samme skjerm
  • Forenklet redigering, bl.a. ved bruk av Gestures
  • Videreutvikling av sammenlignings-slider
  • Introduksjon av grensesnittelementer ved behov
  • Animasjon for å forsterke grensesnittet
  • Brukervennlige justeringsalternativer
Lite intuitivt, vanskelig å forstå og dårlig konvertering

Lite intuitivt, vanskelig å forstå og dårlig konvertering lorem ipsum dolor.

Quote

Who would have thought outsourcing iOS design and development to Norway would be a success story? The team at Seeds have been well organized, communicative and creative, meeting every deadline up until we launched Lucid from Perfectly Clear on October 21st.

— Brad Malcolm, Lucid

04 Resultat

Vi er stolte over å kunne tilby Athentechs bunnsolide bildekorrigering til mobile brukere på rett måte. Vi ønsket fra starten av å lage en spisset og fokusert løsning, hvor brukerens oppgaver sto helt sentralt. Dette krevde å sette spørsmål ved alle antagelsene som var gjort fram til vi satte i gang. Samtidig opplevde vi at kunden hadde god innsikt i hva deres brukere satte pris på, noe som til tider overrasket, men ble bekreftet i gjentatte brukertester. Appen fikk mye positiv eksponering ved lansering, som naturligvis førte til en vesentlig økning i salg:

  • @AppStore tweetet en video av appen til 4 sine 4 millioner følgere
  • Featured som i kategorien Best new apps både i norge og internasjonalt
  • Lucid var blant de mest kjøpte appene i Foto & video-kategorien etter lansering

Video laget og tweetet av Apple via @AppStore

05 Veien videre

Vi ønsker alltid å bygge varige relasjoner med våre kunder. Etter utgivelsen av Lucid i AppStore har vi jobbet videre med Athentech på en rekke andre produkter for både desktop, web og mobil. Vi trives godt i rollen som sparringspartner på UX, forretningsmodeller og selvfølgelig teknisk implementering.

Lucid desktop

Lucid desktop

Lucid extension i iOS

Lurer du på hvordan Seeds kan hjelpe deg på mobil? Ring oss og slå av en prat da vel!