Hva er en integrasjon og hvorfor skal du ha det?

Kort forklart, en integrasjon er en kobling mellom ett eller flere systemer som gjør det mulig for de ulike systemene å utveksle informasjon.


En slik utveksling gjøres som oftest via en API-integrasjon (Application Programming Interface). En API-integrasjon hjelper systemene å kommunisere med hverandre – uten at mennesker er involvert. Når systemene er koblet sammen, åpner dette opp for en strømlinjeformet utveksling av data og automatiserte prosesser.

De mest vanlige bruksområdene for integrasjoner er i markedsføringsverktøy, netthandel, CRM, betalingsløsninger og delte påloggingsløsninger som f.eks. Facebook og Google. Det er også denne typen integrasjoner vi i Seeds Consulting AS gjør sammen med våre kunder.

Hvordan brukes integrasjoner i praksis?

Vi har f.eks forenklet bilagshåndteringen for en av våre kunder ved å la brukerne selv ta bilde av sine kvitteringer og utlegg og sende disse inn via en PWA (Progressive Web App). Herfra blir bilagene behandlet i henhold til fastsatte regler og blir automatisk sendt ut til styret for godkjenning. Med godkjenning på plass går prosessen automatisk videre til kontering, utbetaling og arkivering. Løsningen er integrert med en RPA-prosess (Robotic Process Automation) samt økonomi- og arkivsystem. Forenklingen av denne relativt enkle prosessen har spart kunden for ca 2 årsverk pr. år. 

For en annen kunde jobbet vi tett med CRM integratoren for å etablere og forbedrede arbeidsflyter som understøttet behovene til kunden. Vi bygget en toveis integrasjon mellom integrasjonsplattformen og Microsoft Dynamics. Dette er en robust og langsiktig integrasjon som tar høyde for å kunne støtte en rekke tjenester i fremtiden. Ved lansering bygget vi integrasjon mot arrangementet modulen og sakshåndteringsmodulen i Microsoft Dynamics. Dette gjorde at arrangementet som ble godkjent i Microsoft Dynamics automatisk ble tilgjengelig på nettsidene til kunden. Integrasjonen med sakshåndteringsmodulen gjorde i dette tilfelle at studenter kunne søke midler til studentaktiviteter. 

Kort oppsummert, med gode integrasjoner vil din virksomhet kunne:
💪🏼 Effektivisere forretningsprosesser
🚀 Øke effektivitet
📊 Forbedre datakvalitet 
💁 Gi bedre kundeopplevelser
📉 Gi reduserte IT kostnader

Er dette interessant? 

La oss ta en kaffe sammen og diskutere dette nærmere.

Send oss en melding