Om Blomqvist
Blomqvist tilbyr landets fremste ekspertise på verdivurdering og salg av kunst, antikviteter, smykker, andre verdifulle gjenstander og vin i samarbeid med Vinmonopolet. Siden etableringen i 1870 har Blomqvist opparbeidet en ledende posisjon i det norske auksjonsmarkedet, med fire klassiske auksjoner og nettauksjoner året rundt. Etter over ti år på dagens digitale løsning var det på tide å løfte blikket, og se på hvordan hele prosessene rundt alle auksjoner Blomqvist tilbyr kunne forbedres ytterligere.

Formål
I 2022 relanserte Seeds og designpartner Metro Branding hele auksjonshusets digitale plattform. Designet og brukeropplevelsen ble fullstendig redesignet for å imøtekomme endringen i brukeratferd og også samsvare med endringene i tiden. Fokus er nå på brukeren og deres toppoppgaver, noe som gjør det mye enklere å legge inn bud og se på objekter og motta varslinger på relevante gjenstander. Vi utviklet også en helt ny digital auksjonsplattform for å imøtekomme alle de nye funksjonene. En av nøkkeldriverne for å øke salget er å bli oppfattet som den mest kompetente og seriøse aktøren i markedet. Derfor fokuserer nettstedet på å bygge tillit og gjør kjøps- og salgsprosessen enkel og effektiv.

Den nye Blomqvist-løsningen er en flott plattform og base for fortsatt utvikling og videre optimalisering av den digitale auksjonsopplevelsen.

Utfordringen
Den største utfordringen var å utvikle en helt ny auksjonsløsning. Selve logikken var ikke den største utfordringen, men selve riggen rundt. Vi måtte sørge for at samtidige bud, helt ned på millisekundet, kom ut riktig og trigget en forlengelse av budrunden. I tillegg måtte den være knyttet til innlogging og denne måtte være så sømløs at det skulle være svært brukervennlig å logge inn for å by. 

Løsningen ble integrert med kundens eksisterende systemer (Avanti, Fotoware, 24/7Office). Et svært komplisert prosjekt hvor målet er å forbedre konverteringen, samt å ivareta et 150 år gammelt merkenavn.

Teknisk løsning
Løsningen er utviklet med hodeløs tankegang der frontend og backend er helt separate. Frontend er laget i React og er en dynamisk nettside for visning av objekter, håndtering av bud og egen Min side funksjonalitet.

Backend er et PHP-prosjekt utviklet i Symfony. Det består av all den funksjonaliteten trengs for frontend, samt bakgrunnsjobber for start og og stopp av auksjoner, registrering av kunder, verifisering og lagring av bud, og varsling av kunder, selgere og andre basert på status.